Faranghe - een italiaanse woonboerderij

cannelloni

Nieuwsbrief

La Dolce Vita - Eten & drinken

Cannelloni Imbottiti

Cannelloni met spinazie en ricotta

 

ingrediënten voor 4 personen

12 lasagne vellen van 7,5 cm lang x pasta-apparaat breed. Boter om in te vetten

voor de vulling:

150 gram magere rauwe ham fijngesneden
Gekookte en uitgelekte spinazie
115 gram ricotta
1 ei
3 el versgeraspte Pecorino
Mespuntje versgeraspte nootmuskaat
Zout en pete

Deze schotel is vegetarisch als u de ham weglaat en vervangt door het zelfde gewicht aan paddestoelen.

voor de kaassaus:

6 dl melk 25 gr.
Ongezouten boter
2 el bloem
85 gram versgeraspte Gruyère
Zout en peper

bereidingswijze:

  1. Breng in een ruime pan water met een beetje zout aan de kook. Voeg de lasagnevellen toe, breng opnieuw aan de kook en laat kort koken tot de pasta bijna gaar is. Giet af en spoel af onder koud water. Leg de vellen op een schone theedoek.
  2. Doe ham, spinazie en ricotta in de keukenmachine en laat een paar seconden draaien tot alles goed gemengd is. Voeg het ei en de pecorino toe draai het mengsel tot een gladde paste. Doe de vulling over in een kom en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peter.
  3. Vet een ovenvaste schaal in met boter. Leg op een lasagnevel de vulling, een halve centimeter van de rand en zo’n 2 cm dik. Rol de lasagnavel op tot een rolletje: de cannelloni. Schik de cannelloni in de ingevette ovenvaste schaal.
  4. Voor de kaassaus: verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Smelt intussen de boter in een andere steelpan. Voeg de bloem aan de boter toe, roer constant gedurende 1 minuut op een laag vuur. Laat 10 minuten lang op een zo laag mogelijk vuur en onder voortdurend roeren acht koken tot de vloeistof ingedikt en glad is. Haal de pan van het vuur, roer de Gruyère erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de kaassaus over de gevulde cannelloni. Dek de schaal af met aluminium folie en zet 25 minuten in een voorverwarmde over (180 gradencelcius / gasovernstand.
  6. Onmiddelijk opdienen. Smakelijk eten.

Proef ook eens Tagliatelle con gamberi e limone of Ravioli in burro e salvia